Гуртожиток та їдальня

Гуртожиток

Учні, які мають потребу, забезпечуються місцем для проживання в гуртожитку, що розташований на території училища. 

Гуртожиток секційного типу, в ньому створенні комфортні умови для проживання. В кожній секції обладнанні санвузли та кімнати для гігієни. На першому поверсі знаходиться бібліотека та читальна зала з комп’ютерною технікою та доступом до мережі Інтернет. До послуг учнів медпункт, душові кімнати, пральні машини, холодильники.

Загальна інформація щодо учнів та потужностей гуртожитку:

  • загальна проектна потужність гуртожитку – 400 чол.;
  • кількість учнів, що фактично проживають у гуртожитку – 268 учні,
  • кількість працівників у гуртожитку – 11 осіб;
  • кількість учнів пільгових категорій, що проживають у гуртожитку (сироти, особо з особливими потребами, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, діти учасників ООС(АТО)УБД) – 32 чол.

Загальна характеристика гуртожитку:

  • система поселення в гуртожиток – відповідно до поданих заяв та наказу директора училища
  • кількість викладачів, співробітників навчального закладу, що мешкають у гуртожитку – 0

Матеріально-технічна база гуртожитку:

  • загальний стан гуртожитку, зовнішній вигляд, озеленення – задовільний, територія освітлена;
  • наявність вестибюля, місця для чергового – 1 вестибюль, 1 місце;
  • наявність кімнати для занять, самопідготовки – 1 кімната, 4 холи облаштовані для самопідготовки ;
  • наявність кімнати для відпочинку – 2 холи облаштовані для відпочинку;
  • наявність мережі «Інтернет» – за бажанням кабельний інтернет до кожної кімнати; та сім комп’ютерів з мережею у бібліотеці;
  • наявність приміщення для занять гуртків – хол 1-го поверху ;
  • кімната коменданта гуртожитку – 1;
  • наявність ізолятора (забезпечення ізолятора ліками та окремим інвентарем) – ізолятор(2 ліжко-місце), забезпечений ліками та інвентарем;
  • наявність кімнати для прання з сушильнею – 1 кімната для прання та 1 сушильня;
  • наявність приміщень для зберігання особистих, господарських, постільних речей, спортивного інвентаря та інвентаря для прибирання – 1 господарське приміщення, 2 кімнати для постільних речей, приміщення для прибирального інвентаря;
  • наявність торгівельного та побутового пунктів у гуртожитку – 1 (надання безоплатних послуг з прання одягу і постільної білизни);
  • відповідність санітарно-гігієнічних приміщень санітарним нормам (кількість сантехнічних вузлів) :
    • кількість умивальників у сантехнічних вузлах – 18;
    • кількість туалетів – 18;
    • кількість душових – 2 душа (чоловічий душ 3 душових сітки, жіночий – 1- душова сітка)

Виховна робота адміністрації, органів студентського самоврядування тощо:

  • виховна робота проводиться згідно плану виховної роботи училища;
  • організовано роботу Ради гуртожитку;
  • ведеться екран санітарного стану кімнат;
  • оформляються інформаційні стенди;
  • робота щодо пропаганди здорового способу життя – проводяться бесіди, лекції, перегляд відеофільмів на відповідну тематику, зустрічі з працівниками закладів медицини та правоохоронних органів,
  • проводяться змагання на краще естетичне оформлення поверху, житлових кімнат.

Робота адміністрації по створенню належних умов у гуртожитку:

  • дотримується Положення про гуртожиток;
  • дотримуються правила внутрішнього розпорядку;
  • виконується графіків чергування викладачів, ведеться журнал;
  • ведеться журнал відвідування та перевірки гуртожитку, техногенної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях;
  • ведеться облік майна та інвентарю, що закріплений за мешканцями гуртожитку.

Їдальня

Їдальня навчального закладу обладнана необхідними приміщеннями для  зберігання продуктів, їх переробки і приготування страв та необхідного кухонного інвентаря та обладнання. Розрахована на 100 посадочних місць.

В їдальні отримують повноцінне одноразове раціональне  харчування учні навчального закладу. Протягом всього навчального року учні отримують збалансоване поживне харчування, що містить м’ясні та рибні страви, свіжі овочі та фрукти.

Учні, які позбавлені батьківського піклування отримують 3-х разове харчування на день.

Працівники їдальні сумлінно виконують свої обов’язки, дотримуючись чистоти та санітарних норм.